• banner1.jpg
  • banner2.jpg
  • banner3.jpg
  • banner4.jpg
  • banner5.jpg

Voor het behalen van uw rijbewijs B heeft u de volgende mogelijkheden: 

Startpakket (6 uren) 385 euro

Vanaf de leeftijd van 17 jaar kan je lessen volgen in de rijschool waarin wij je de basisvaardigheden aanleren. Je volgt 6 uur les met een wagen van de rijschool onder begeleiding van een lesgever. Je begeleiders mogen de lessen mee volgen. Wij bekijken samen met jullie hoe de stage van een jaar zo goed mogelijk kan ingevuld worden. Tijdens deze opleiding zal je een eerste kennismaking doen met de wagen (peugeot 208).
Dat wil zeggen dat je een rit leert voorbereiden , je voertuig leert beheersen. Onderwerpen als zithouding, het juist afstellen van je spiegels, maar ook stuurtechniek, de positie op de rijbaan, remmen en schakelen komen  aan bod.  Dit alles uiteraard afhankelijk van je voorkennis en leersnelheid.  Je stage duurt minstens drie maanden en maximum 3 jaar.

Na je minimum stage doorlopen te hebben, kan u op examen met de wagen van de rijschool of met de eigen wagen (met begeleider, vb iemand van de ouders). Tijdens de stage moet je steeds met een begeleider rijden.  Je kan ten vroegste je examen afleggen vanaf 18 jaar.  Aan het einde van de stage kan je nog twee uur les volgen bij de rijschool. We vertellen je wat er nog moet bijgeschaafd worden. Je legt het praktijkexamen af met de rijschool of met je begeleider. Ben je geslaagd? Dan mag je op het gemeentehuis je rijbewijs B halen.

Opvolgingspakket (10 uren) 625 euro


Vanaf de leeftijd van 17 jaar kan je lessen volgen in de rijschool waarin wij de basisvaardigheden aanleren met aanvullend 2 evaluatielessen. Je volgt 10 uur les met een wagen van de rijschool onder begeleiding van een lesgever. Je begeleiders mogen de lessen mee volgen. Wij bekijken samen met jullie hoe de stage van een jaar zo goed mogelijk kan ingevuld worden. Tijdens deze opleiding krijg je dezelfde basisvoorbereiding als het 6u basispakket, maar tijdens je stageperiode nodigen we je naar wens 2 maal uit om samen met je begeleider een evaluatieles te volgen. Tijdens deze evaluaties gaan we na of je opleiding volgens plan verloopt, geven we jou extra tips en kunnen we je begeleider indien nodig bijstand bieden. Aan het einde van de stage kunnen jij en je begeleider(s) nog twee uur les komen volgen bij de rijschool (vrijblijvend). We vertellen je wat er nog moet bijgeschaafd worden. Je legt het praktijkexamen af met de rijschool of met je begeleider. Je kan het praktisch examen ten vroegste afleggen vanaf je 18 jaar en een minimum van 3 maanden stage gereden te hebben.  Ben je geslaagd? Dan mag je op het gemeentehuis je rijbewijs B halen.

doorgedreven opleiding 20 uren rijles (1225€)

Het volledig pakket  om te oefenen zonder begeleider .
Deze opleiding is een voortgezette opleiding, gebaseerd op de basisopleiding. Vanaf de leeftijd van 17 jaar kan de leerling lessen volgen in de rijschool waarin wij een doorgedreven rijopleiding geven. Het voorlopig rijbewijs wordt ten vroegste uitgereikt vanaf 18 jaar en enkel wanneer de kandidaat het voertuig onder controle heeft en voldoende inzicht heeft bekomen in het verkeer op de openbare weg. Tijdens 20 uren praktijkles wordt de basisopleiding uitgebreid. Hierbij besteden we niet alleen aandacht aan het naleven van de verkeersregels in het algemeen, ook het bijbrengen van een defensieve rijstijl is voor ons een absolute must. De manoeuvres komen ook uitgebreid aan bot. Tijdens de laatste lesuren komt ook het rijden op autosnelwegen aan bod en gaan we na of je de stage veilig alleen kan voortzetten. Ten vroegste na een stageperiode van 3 maanden kan je deelnemen aan het praktisch examen, het voorlopige rijbewijs is 18 maanden geldig. Het is altijd handig om nog eens 2 uur te oefenen voor het examen. De instructeur kan je nog hier en daar bijsturen.  Je kan het examen afleggen met je eigen voertuig maar mag het ook afleggen met de leswagen. Ben je geslaagd voor het examen dan mag je op het gemeentehuis je rijbewijs afhalen.

proefexamen

Om je slaagkans te verhogen kan je een evaluatie van 1 of 2 u krijgen met een instructeur van de rijschool.  De prijs per uur is 60 euro.
Je krijgt een test zoals op het examencentrum en een nabespreking.We controleren je kennis en rijvaardigheid aan de hand van volgende punten:
        defensief rijden 
        kijktechniek
        rem-en vertragingstechniek
        wegcode
        verkeersdeelname
        anticiperen en eco-driving

Uiteraard mag je begeleider meekomen. Bij 2X niet slagen voor een praktisch examen moet je 6 uren rijles volgen in een erkende rijschool. Een proefexamen op voorhand kan eventuele miserie en kosten besparen.

2X niet geslaagd

Wie 2 keer op rij niet slaagt, moet zes uur rijschool volgen alvorens het praktijkexamen opnieuw te mogen afleggen. Je voorlopig rijbewijs blijft natuurlijk wel geldig. Na de 6 uren les moet de rijschool een stempel op je rijbewijs zetten of een attest van opleiding meegeven. Zonder stempel of attest kan je geen examen afleggen.
Je kan daarna terug het praktisch examen afleggen met eigen wagen of de wagen van de rijschool.  Veel kandidaten opteren voor het examen met de wagen van de rijschool. De laatste 2 lesuren worden dan aangesloten aan het praktisch examen. Wij maken dan ook voor jouw de afspraak met het examencentrum.

HET PRAKTIJK EXAMEN
Het praktisch examen bestaat uit twee delen: een proef, manoeuvers op de openbare weg, en een rondrit op de openbare weg. Tijdens het praktijkexamen zal nagegaan worden of je het voertuig voldoende beheerst en of je voldoende kennis hebt van het verkeersreglement.

Het examen wordt afgelegd in de regio Geel, Herentals, Olen. 

Uiteraard zal een examinator veel liever met een rijschoolwagen het examen beoordelen om wille van de veilige dubbele bediening waarmee onze voertuigen zijn uitgerust.  Een examen met eigen voertuig is dan wel goedkoper, u neemt ook een groot risico met de veiligheid.

Snelle boodschap

Contacteer ons

Stel hier uw vraag aan Turnhoutse autorijschool.
captcha
Reload

 

 

www.federdrive.be   OEFENVRAGEN

federdrive

 

   Tar 1000 Oefenvragen